Alapok

2010.08.16

 
Mikor alakult az Anti Fitness Club?
Molnár Tamás: 2002 novemberében hoztuk össze a zenekart a dobos Fekete Balázzsal. Elsőként egy gitáros, Anti csatlakozott a bandához, őt követte Varsányi Miklós basszusgitáros. Az együttes jelenlegi felállása 2007 tavaszán alakult ki: Anti helyét Szabó Péter vette át.
 
Mennyi ideje zenéltek?
Molnár Tamás: Már a banda megalakulása előtt is zenéltünk, azonban az Anti Fitness Club-ban tanultunk meg igazán játszani ? tulajdonképpen maga a zenekar ösztönzött bennünket arra, hogy fejlesszük tudásunk, a zenekarban tanultunk meg zenélni. Autodidakta módon képeztük magunkat, de volt közülünk, aki néhány alkalommal azért tanárokhoz is eljárt.

 Mely bandák hatottak rátok leginkább?
Molnár Tamás: Kezdetben a 80-as, 90-es évek punk zenekarai voltak irányadóak, majd a kaliforniai punk szele csapott meg minket (Bad Religion, NOFX, Offspring), közben pedig befigyeltek a metal zene mindenféle vonalai, úgyhogy elég széles a skála. Mostanában is annyira szerteágazó zenék hatnak ránk, hogy mindezt nem tudnám egy-egy stílussal, előadóval bemutatni. Mindig is fogékonyak voltunk/vagyunk az újdonságokra, szeretünk új utakat kipróbálni, kísérletezni valami mással.
 
Az Anti Fitness Club miben más, miben hoz újat, mint a kedvenceitek?
Molnár Tamás: Szerintem annak ellenére, hogy modern rockzenét játszunk, azért érezhető benne a már korábban említett punk-rock bölcső és a metál fúziója. Úgy érzem, mostanára találtuk meg azt a hangzást, ami a mienk, és ami felismerhetővé tesz minket az első pár akkordból. A szövegek a lehető legkülönbözőbbek a lemezen, ettől is színesebb a dolog. Új tud még lenni a zenénk attól, hogy bár korábban említettem, hogy modern rock, ez a stílusmegnevezés mégis elég széles ahhoz, hogy minden beleférjen, ami gitárzene. Nem szeretnénk skatulyába zárni, címszavakkal behatárolni a muzsikánkat, mert azzal csak falakat húznánk magunk elé, melyek gátolnák a zenei szabadságot. Rengeteget változtunk a hat év alatt, és ez a folyamat a későbbiekben sem áll le. Folyamatosan keressük az újat!
 
Június 7-én jelent meg az első albumotok, mely a csapat nevét viseli. Elégedettek vagytok a végeredménnyel?
Molnár Tamás: A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, és ennek nagyon örülünk. Utólag ugyan sok mindent másképp csinálna az ember, de a lemezkészítés különösen akkor, ha debütálásról van szó  egy olyan folyamat, melynek minden állomása szükségszerű, s melyből mindannyian csak tanulhatunk. A szerzett tapasztalatok nagyon jól jönnek majd a későbbiekben, például az új album készítésekor.
 BRAVO OTTO és VIVA COMET díjjal is büszkélkedhettek. 

Mennyire befolyásolnak titeket az ehhez hasonló elismerések?
Molnár Tamás: Ezek a díjak természetesen nem raknak hozzá a számainkhoz még három riffet, de a motivációt tekintve mindenképpen fontosak. Persze nem ezek megszerzése céljából zenélünk, de jó érzés, ha a játék öröme mellett az is megadatik számunkra, hogy elismernek bennünket. Mellesleg mindkét díj igen jól mutat a szobáink falán.

Szeptember 26-án a Petőfi Csarnokban fogtok fellépni. Milyen érdekességekkel szolgál majd a koncert?
Molnár Tamás: A koncert gerincét természetesen a saját számok képezik majd, de előadunk jó néhány olyan feldolgozást is, melyeket eddig még egyszer sem játszottunk. Vendégként fellépnek velünk a VIVA "Stáb" című reality show-jának sztárjai: Mark, Tóth Gabi és Zimány Linda. Ami pedig a látványt illeti: komoly színpadi díszlettel készülünk, hogy minden adott legyen egy óriási bulihoz.

Milyen céljaitok vannak a zenéléssel?
Molnár Tamás: A jövőben Magyarországon szeretnénk turnézni, de a későbbiekben nem lenne rossz egy külföldi turné sem. Ehhez jó kiindulópont lehet, hogy a "Miért hazudom?"című dalunkhoz készült klip angol nyelvű változatát Spanyolországban már be is mutatták. A visszajelzésekből okulva egyértelműen óriási sikert aratott nemcsak európai, hanem néhány tengerentúli szakmabeli lapnál, kiadónál is. A szám magyar verziója egyébként szeptember 23-tól látható hazánkban. Emellett már a következő album is a foglalkoztat minket, már van jó néhány ötletünk a leendő dalokkal kapcsolatban ? egyszóval: biztosan nem fogunk unatkozni a közeljövőben sem!

Ajánló
Kommentek
  1. Én