Tarolt az AFC

2010.08.16
2010.08.16

Nov 19 bravo news

   
 

Az újabb BRAVOs cikk (Címlapján Robert Pattinsonnal!), amelyben beszámolót találhattok a LéleKzet lemezbemutató koncertről, és néhány kulisszatitkot is megtudhattok! 

 

Cenzúrázták a Miért hazudom c. klippet!

2010.08.16

Cenzúrázták az új klipet:S:@

 Az Anti Fitness Club a fiatalok egyik kedvenc csapata, ám a zenetévé szigorú ítészei szerint most kissé túllőttek a célon. Legújabb videoklipjükben ugyanis olyan jelenetsor látható, amely kimondottan ijesztőre sikerült. A csapat frontemberét, Tomit egy kút mélyén mutatja a kamera anyaszült meztelenül, miközben remeg és segítségért kiáltozik. Lengyel Attila, a VIVA, MTV és Comedy Central csatornák programigazgatója elmondta, jelenlegi verziójában nem kerülhet adásba a videoklip: "Az egész isklip nagyon sötét, az emo stílusnak megfelelően. A kútban felvett jelenetsor azonban kifejezetten ijesztő, és mi nem szeretnénk, ha a nézőinkre sokkolóan hatna. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a videoklipet csak akkor fogjuk lejátszani, ha az említett jelenetet kivágják. Ifjúsági zenecsatornaként erre oda kell figyelnünk!" 
A videoklip egyébként egy lány és egy fiú kapcsolatáról szól, van benne romantika, tömegjelenet dulakodással, ezek azonban megfelelnek minden előírásnak. Az újra vágott klipet a keddi Interaktívban tervezik bemutatni, így az AFC-nek igyekeznie kell, hogy időben elkészüljenek. 
Molnár Tamás, az Anti Fitness Club frontembere így reagált a döntésre: "Természetesen a zenekar szeretné megőrizni a már eddig  is kiválóan működő munkakapcsolatot a VIVA- val. A Miért hazudom? című klip a Rómeó és Júlia történet katartikus pillanatát ábrázolja, mikor elválasztják egymástól a szerelmeseket. A drámában a két főhős életét veszti, nálunk azonban a kútban felvett jelenet inkább a kiszolgáltatottságot, az elszakítás okozta fájdalmat ábrázolja. Nem gondoljuk, hogy a videoklipekben oly sokszor ábrázolt halál, illetve a meztelen test látványa túlkapás lenne, és hogy sérülne ettől a rajongók lelke, de elfogadjuk a döntést. Valóban félreértelmezhető az egyébként művészi elemnek használt képsor. Megragadnánk viszont az alkalmat, a dicsekedésre, hogy Spanyolországban már bemutatták a klip angol verzióját, és Argentína, Spanyolország, Lengyelország, Csehország, és nagy meglepetésünkre Mexikó is azonnal sajtóanyagot kért a zenekarról. Véleményük szerint megszületett egy újabb olyan európai színvonalú fiatal zenekar, mely alkalmas a nemzetközi áttörésre is. A honlapunkra is feltesszük az eredeti klipet, hogy láthassák a rajongóink. Ez a lépésünk nem sérti a VIVA érdekeit sem, viszont az érdeklődők láthatják az eredeti, teljes elképzelést is." 


A klip vágatlan, eredeti verzióját a bravo.hu-n is megnézhetitek majd!

(forrás:bravo.hu)