Cool Limonádé Party :)

A Cool délutáni műsorát a nyári hőség elmaradhatatlan kellékének szenteltük, vendégeinket ugyanis egy limonádékészítő versenyre invitáltuk meg.

Itt volt Josh & Jutta

, Fekete Pákó és az Anti Fitness Club képviseletében Peti és Miki is, hogy tudásuk legjavát nyújtva elkészítsék a legkülönlegesebb, legfinomabb és legszebb üdítőket.

Mindannyian nagy limonádé rajongók, Pákó például - szokáshoz híven - nem is találta a megfelelő - vagy éppen szalonképes? - szavakat arra, hogy kifejezze, mit jelent a számára egy-egy forró nyári napon a hűsítő ital.

A limonádé iránti rajongásukat azonban egy apróság árnyékolja be: bár előszeretettel fogyasztják, az elkészítésében egyáltalán nem jártasak.

- Én még sohasem csináltam, de majd most! lelkesedett Pákó!

- Annyira nem lehet nagy kunszt - vélekedett a népszerű ital elkészítéséről AFC Peti, aki azonban nagy hátránnyal szállt küzdelembe, hiszen bevallása szerint ki nem állhatja a citrusféléket.

A Josh és Juta alkotta páros nem sokáig húzta az időt, óriási lendülettel vetették bele magukat a limonádékészítésbe. Josh igazi konyhatündérnek vallja magát, így már az elején biztos volt abban: az elbíráláskor biztosan az élen végeznek.

A csapatok munkához láttak, szépen lassan mindenki üdítője alakot öltött. 

Pákó valódi ízkavalkádot hozott létre, a poharában a méztől kezdve az egész, hámozatlan citromon át a tömény málnaszörpig és a késig minden helyet kapott, a végeredmény pedig kínos és fanyar mosolyt csalt a zsűriző Müller Ati arcára:

- Nem olyan rossz az íze, mint ahogy kinéz. Ééérdekes. - magyarázkodott műsorvezetőnk, miközben a Pákó-koktélban lévő összetevők legyűrűsével hadakozott.

- Oda se neki. Nálunk a mennyiség a fontos, nem a minőség! - magyarázkodott az énekes.

Az AFC srácai már szemlátomást több fantáziát vittek a dologba. Ők a különleges Anti Fitness dzsúszt citromkarikákkal és mentalevéllel díszítették,a nedű pedig málna és eper darabokkal támadta a Zimány Linda és Ati ízlelőbimbóit - a burgonyából fabrikált Anti Fitness Club logó már csak esztétikai hab volt a tortán.

Végül Josh és Jutta kreációja is elbírálásra került. A színes, eper illatú de hagyományos limonádé ízt nyújtó üdítő egyértelműen a legszebbnek bizonyult, íz tekintetében pedig vetekedett az Anti Fitness Koktéllal.

A küzdelem szoros volt, végül Linda és Ati eredményt hirdettek: első helyen, holtversenyben, Josh & Jutta és az AFC végzett maximális pontszámmal, míg a megtisztelő második helyezést Pákó kapta.