Sokkoló videoklip

2010.08.16

Sokkoló videoklip!

Az Anti Fitness Club a fiatalok egyik kedvenc csapata, ám a zenetévé szigorú ítészei szerint most kissé túllőttek a célon. Legújabb videoklipjükben ugyanis olyan jelenetsor látható, amely kimondottan ijesztőre sikerült. A csapat frontemberét, Tomit egy kút mélyén mutatja a kamera anyaszült meztelenül, miközben remeg és segítségért kiáltozik. Lengyel Attila, a VIVA, MTV és Comedy Central csatornák programigazgatója elmondta, jelenlegi verziójában nem kerülhet adásba a videoklip: "Az egész klip nagyon sötét, az emo stílusnak megfelelően. A kútban felvett jelenetsor azonban kifejezetten ijesztő, és mi nem szeretnénk, ha a nézőinkre sokkolóan hatna. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a videoklipet csak akkor fogjuk lejátszani, ha az említett jelenetet kivágják. Ifjúsági zenecsatornaként erre oda kell figyelnünk!" 
A videoklip egyébként egy lány és egy fiú kapcsolatáról szól, van benne romantika, tömegjelenet dulakodással, ezek azonban megfelelnek minden előírásnak. Az újra vágott klipet a keddi Interaktívban tervezik bemutatni, így az AFC-nek igyekeznie kell, hogy időben elkészüljenek. 
Molnár Tamás, az Anti Fitness Club frontembere így reagált a döntésre:
 "Természetesen a zenekar szeretné megőrizni a már eddig is kiválóan működő munkakapcsolatot a VIVA- val. A Miért hazudom? című klip a Rómeó és Júlia történet katartikus pillanatát ábrázolja, mikor elválasztják egymástól a szerelmeseket. A drámában a két főhős életét veszti, nálunk azonban a kútban felvett jelenet inkább a kiszolgáltatottságot, az elszakítás okozta fájdalmat ábrázolja. Nem gondoljuk, hogy a videoklipekben oly sokszor ábrázolt halál, illetve a meztelen test látványa túlkapás lenne, és hogy sérülne ettől a rajongók lelke, de elfogadjuk a döntést. Valóban félreértelmezhető az egyébként művészi elemnek használt képsor. Megragadnánk viszont az alkalmat, a dicsekedésre, hogy Spanyolországban már bemutatták a klip angol verzióját, és Argentína, Spanyolország, Lengyelország, Csehország, és nagy meglepetésünkre Mexikó is azonnal sajtóanyagot kért a zenekarról. Véleményük szerint megszületett egy újabb olyan európai színvonalú fiatal zenekar, mely alkalmas a nemzetközi áttörésre is. A honlapunkra is feltesszük az eredeti klipet, hogy láthassák a rajongóink. Ez a lépésünk nem sérti a VIVA érdekeit sem, viszont az érdeklődők láthatják az eredeti, teljes elképzelést is."

 

 

Cenzúrázzák az új klipet!

 

Nem kerülhet műsorra az Anti Fitness Club "Miért hazudom..." című klipje. Legalábbis eredeti változatban biztosan nem. A VIVA televízió programigazgatója szerint a kisfilm sértheti a nézők lelkivilágát. Különösen a meztelen jelenet vált problémássá.
Lengyel Attila, a csatorna programigazgatója egészen pontosan így fogalmazott: "Az egész klip nagyon sötét, az emo stílusnak megfelelően. A kútban felvett jelenetsor azonban kifejezetten ijesztő, és mi nem szeretnénk, ha a nézőinkre sokkolóan hatna. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a videoklipet csak akkor fogjuk lejátszani, ha az említett jelenetet kivágják. Ifjúsági zenecsatornaként erre oda kell figyelnünk.

De hogy miről is van szó?
A szóban forgó jelenetben a zenekar frontembere, Molnár Tamás egy kút mélyén énekel, ruhátlanul (az intim részeket takarva!). Tomi szerint futott már ennél durvább klip is a VIVA-n, mégis úgy döntött, kivágják az említett jelenetet a klipből. A zenész azonban azt elárulta, hogy a honlapjukon látható lesz az új klip eredeti, vágatlan állapotban is. 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én